Precaucions i cures a l'hora de comprar un animal domèstic

El Servei Públic de Consum de Mataró alerta als consumidors de les precaucions que han de tenir a l’hora de comprar animals de companyia. Segons han explicat a Mataró Audiovisual, han començat a rebre reclamacions en relació a la seva compra i demanen seny per no tractar els animals com a objectes. Així, posen d’exemple que no s’està comprant una televisió sinó un ésser viu amb sensibilitats i emocions i que per aquest motiu, el dret de consum també és diferent: dret del qui compra però dret també del propi animal. Des del Servei de Consum expliquen que els animals, especialment focalitzat en els gossos i els gats però també en d’altres espècies, no es poden canviar perquè no tenen garantia tot i que s’ha d’estar alerta amb el període d’incubació de les malalties. Escoltem Francesc Xavier Sánchez, Cap de Servei de Salut i Consum. 

Són moltes les precaucions que recomanen tenir abans de comprar un animal domèstic tot i que des del Servei de Consum demanen parar atenció a l’autorització al registre del nucli zoològic que ha de tenir a la vista qualsevol centre o botiga que vengui directament aquests animals. 

Tot i els drets que s’han de tenir per part dels consumidors a l’hora de comprar, es recomana no acudir en aquestes botigues i optar per l’adopció dels animals en gosseres i gateres com la de Cal Pilé de Mataró. 

Informa: M.Gómez.