Polèmica per una sentència que porta a una menor a viure a Romania amb la seva mare

Una família mataronina protesta contra una sentència que considera injusta i que ha portat a la seva filla de 9 anys a viure amb la seva mare i la seva germana bessona a Romania després de passar gran part de la seva vida a Mataró amb el seu pare. És per això que aquest matí s’han concentrat davant els Jutjats de Mataró per fer notar la seva disconformitat. La sentència, emesa per l'Audiència Provincial de Barcelona, dóna la custodia de la filla a la mare, amb la que amb prou feines havia mantingut cap relació durant tot aquest temps. Des de la família denuncien que la justícia no ha tingut en compte ni la voluntat de la nena, que no vol anar a viure amb la seva mare, ni l’arrelament que aquesta té a Mataró. Asseguren que tampoc s’han  tingut en compte uns informes psicològics que desaconsellen que la menor canviï de país, ja que la dislèxia que pateix no facilitaria la seva adaptació.

Segon l’advocat que porta el cas, la nena va ser recollida ahir al matí per la mare i agents dels Mossos d’Esquadra a la seva escola, el CEIP Rocafonda, sense que s’hagués comunicat prèviament que l’entrega es faria aleshores. Afirma que l’entrega de la nena havia estat dictada del passat mes de juliol, però que els recursos presentats pel pare ho havien impedit. La família, per la seva banda, afirma que des d’ahir no ha pogut contactar amb la mare i pensen que la nena podria ser ja a Romania.

La parella va arribar de Romania amb les seves dues filles bessones, quan aquestes tenien 3 mesos, mig any després la mare va marxar al seu país d’origen, emportant-se una de les filles i deixant l’altre a càrrec del seu pare. Els litigis per la custòdia de la nena resident a Mataró, van començar ara fa dos anys aproximadament, amb diverses sentències i recursos posteriors. Ara, aquesta sentència és ferma, ja que dóna resposta a un recurs d’apel·lació previ. La sentència a la qual ha tingut accés aquest mitjà conclou que és necessari reprendre el vincle de la mare i la germana per reparar la relació entre elles. Una relació, que segons fonts familiars, és avui en dia pràcticament nul·la. De fet, tal i com recull la sentència, la nena va declarar durant el judici no sentir cap afecció per la mare.

Des de la família afirmen que seguiran lluitant per aconseguir que la menor pugui tornar a Mataró amb el seu entorn familiar. Afirmen que esgotaran tots els recursos judicials possibles.

 

Informa: A.Gual /S.Ruiz

Tags: