Poca aigua al Maresme aquesta nit i matinada tot i l'estat d'alerta

Després de les intenses pluges i afectacions de fa una setmana, Mataró mirava aquest nou front amb cert recel. Finalment ha caigut poca pluja tant a la ciutat com al Maresme. No s’esperen precipitacions importants en les pròximes hores

Les fortes tempestes han passat de llarg aquesta nit a la comarca del Maresme, on tot i els llamps i trons hi ha caigut poca aigua. A Mataró la pluja només ha deixat 3,2 litres per metre quadrat, mentre que a Calella, municipi de la comarca on més hi ha plogut, n’han caigut 12 durant aquesta nit i matinada. Són dades facilitades pel servei meteorològic del Consell Comarcal del Maresme.

El que sí que ha baixat lleugerament després d’aquesta pluja és la temperatura amb màximes que s’esperen de 21 graus aquest dissabte i mínimes de 14. Per demà s’espera que les temperatures es mantinguin similars, amb unes mínimes que podrien baixar algun grau.

A Mataró l’Ajuntament activava, aquest divendres, en fase d’alerta el Pla d’Actuació Municipal per risc de tempestes, per previsió de fortes pluges que havien de caure principalment entre les sis de la tarda del mateix dia i aquest matí.

Una setmana dels aiguats que van inundar el pas del Cargol

Mataró mirava amb recel aquesta nova alerta després que la setmana anterior, fortes pluges deixessin prop de 90 litres per metre quadrat a la ciutat en poca estona, provocant importants afectacions en diferents punts de la ciutat. Carrers que baixaven plens d’aigua, afectacions en habitatges, locals comercials i equipaments i un pas del Cargol inundat que provocava una angoixant escena quan un home havia de ser rescatat de dins el seu vehicle.

Unes escenes similars a les de fa una setmana a Mataró, s'han viscut aquest divendres al vespre a Tarragona, on el temporal hi ha impactat de ple. Grans quantitats d'aigua en poca estona han deixat diverses zones innundades i han provocat importants afectacions.