Pluges torrencials a Mataró sense afectacions greus

Mataró ha registrat 20,4 litres per metre quadrat d’aigua acumulada en només 20 minuts. No plovia amb tanta intensitat a la ciutat des del febrer passat.

Les fortes pluges d’aquest dilluns han deixat registres importants a Mataró i a altres municipis de la comarca del Maresme. Mataró va registrar ahir al vespre i en només vint minuts un total de 20,4 litres per metre quadrat. El moment més crític va ser poc abans de les vuit, quan en només cinc minuts van caure 6,6 litres per metre quadrat. Entre les vuit i un quart de nou de la nit va ploure també amb molta intensitat, tot i que poc a poc va anar perdent força. 

La zona del Maresme on les pluges van ser més intenses va ser, precisament, la de Mataró i el seu entorn. Municipis com Premià de Dalt van registrar a la mateixa hora 24 litres per metre quadrat, i Teià o Tiana, uns 20. Amb tot, els Bombers no van haver de fer sortides importants a causa de les pluges. En total, van rebre uns 40 avisos, molts per inundacions a baixos i aparcaments.

Feia mes set mesos que a Mataró no plovia amb tanta força com aquest dilluns. De fet, fins ara la capital del Maresme només ha registrat un total de 174 litres per metre quadrat, una xifra molt inferior als 550 litres de mitjana que registra anualment. L’any anterior, el 2020, sí que es va superar aquesta xifra, però va ser per l’efecte del temporal Gloria. Aleshores es va arribar als 685 litres per metre quadrat, però perquè el Gloria va deixar-hi uns 160 litres.

Informa: B. Doñate / Imatges: Júlia Monfort i cedides