Plantegen una oficina per controlar i regular l'ús turístic dels habitatges

El Consell Comarcal del Maresme vol crear una oficina que controli i reguli l'ús turístic dels habitatges. A dia d'avui a la comarca hi ha més de 3600 pisos turístics censats, tot i que n'hi ha molts altres que funcionen de forma il·legal. Una situació que podria comportar sancions des 30.000 euros  fins a 200.000 en funció de la gravetat. El consell d'alcaldes de fa un mes va donar llum verda a que el Consell Comarcal comencés a treballar en la creació d'aquesta oficina, tot i així aquesta decisió haurà de ser ratificada pel nou govern del consell, que està previst que es constitueixi el proper 12 de juliol. Segons Jaume Casas, assessor inter departamental del Consell Comarcal, aquest tipus de pràctiques fan competència deslleial a tots aquells habitatges d'ús turístic que declaren la seva activitat econòmica i que amés s'adapten a la normativa vigent.

 En els últims 4 anys els pisos turístics censats a la comarca s'han triplicat, de la mateixa manera que han proliferat també els pisos d'ús turístic no declarats. Plataformes com booking o rb&b creen un espai amb el que treballar per detectar aquests tipus de pisos. Explica Casas també, que és important pels ajuntaments tenir aquests pisos turístics censats i declarats, per tal de poder gestionar possibles conflictes amb les comunitats de veïns.

Aquesta oficina pretén donar suport als ajuntaments de la comarca davant aquest tipus de situacions. No només es pretén fer aflorar els pisos turístics il·legals, sinó també les habitacions que es lloguen, molts cops dins l’habitatge del mateix propietari, per acollir a turistes.

Informa: A.Gual