Peramàs-Esmandies celebra les seves festes

El barri de Peramàs-Esmandies celebra fins al proper 24 de juny la seva particular festa major. Els actes van començar divendres passat, però el tret de sortida oficial va ser dissabte, amb la lectura del pregó, la tradicional plantada de gegants i una cercavila. Aquest any, hi han participat les colles geganteres de la Seu d’Urgell i del Falset del Priorat i els Capgrossos de Lloret de Mar, que han acompanyat en el seu ball el gegant del barri: el romà Lucius Marcius. 
Des de l’associació de veïns de Peramàs-Esmandies destaquen la importància de les festes dels barris de la ciutat, perquè tenen un efecte cohesionador. 

Els actes del cap de setmana van continuar dissabte amb un concert de música Tradicional a càrrec de Tredi i les havaneres de la formació Barcarola. Diumenge va haver la 12a Marxa a Peu, el concert del Jove Cor i l’Orquestra Iluro, una arrossada popular i una desfilada. En definitiva, una gran diversitat d’actes per a tots els públics.  

Les festes del barri acabaran diumenge vinent amb el concert de l’Agrupació Musical Maresme. Abans, però, hi haurà activitats durant tota la setmana, com tallers de labors i patchwork, conferències, cinema i concerts a la fresca, una ballada de sardanes, o la revetlla de Sant Joan, que coincideix amb dissabte.

Informa: B.Doñate