Pep Riera, reconegut als Premis Nacionals Felip Domènech 2020

El reconeixement valora la seva trajectòria a la pagesia i l'activisme sindical

El pagès i activista sindical Pep Riera ha estat reconegut amb els Premis Nacionals Felip Domènech 2020 d’Unió de Pagesos. El mataroní va ser coordinador nacional d’Unió de Pagesos del 1978 al 2000. Aquest reconeixement valora la seva trajectòria amb què consideren que “ha demostrat que la lluita col·lectiva i solidària és l’eina més important que té la pagesia”. Procedent de la lluita antifranquista, Riera va ser veu del sindicat durant vint-i-dos anys i imatge de referència del camp català, de les lluites sectorials i territorials. Actualment és el coordinador comarcal d’Unió de Pagesos al Maresme. El jurat del premi destaca que Riera ha continuat sent un referent per la pagesia, lluitador i compromès amb els neguits i problemes que ha d’afrontar el sector agrari en la seva diversitat.

El reconeixement es va donar a conèixer el dia 16 d’octubre coincidint amb Sant Galderic, festa de la pagesia catalana i Dia Mundial de l’Alimentació. De tota manera, l’acte d’entrega del guardó queda ajornat sine die a causa de les mesures de contenció de la COVID-19.

Els Premis Nacionals Felip Domènech van donar el tret de sortida l’any 2016 per reconèixer cada dos anys persones i entitats destacades en la defensa de la pagesia, la cultura, el cooperativisme, el país i les seves llibertats. El jurat el formen representants del sindicalisme agrari, figures de l’àmbit acadèmic, la cultura i l’activisme en defensa del territori.

Informa: C.Sánchez/P.Andreu