"Peiró42", documental sobre Peiró, Mataró i l'anarcosindicalisme

Diverses associacions han volgut retre homenatge, a Joan Peiró, una persona de valors i molt estimada, amb un projecte cultural vinculat a la memòria i a les idees que van portar a Peiró a ser afusellat.

El Cafè de Mar s'ha acollit la presentació del projecte escènic documental "Peiró42" que s'estrena el proper dissabte a les 7 del vespre al Teare Monumental, amb motiu del 75è aniversari de l’afusellament de Joan Peiró. L'avanç de l’espectacle audiomusical, la dut a terme l’alcalde, David Bote, Eloi Aymerich, Clàudia Dubé, i Maria Salicrú-Maltas. 

"Peiró42", produït per la cooperativa audiovisual Clack, és una proposta de projecte escènic documental sobre Joan Peiró, Mataró i els valors de l'anarcosindicalisme, el cooperativisme i la República. Es tracta d'una iniciativa de la comissió ciutadana "Joan Peiró: 75 anys del seuafusellament (1942-2017), formada per una quarantena d'entitats de la ciutat entre les quals hi ha sindicats, grups de memòria històrica, cooperatives i associacions.
Peiró42 és un espectacle que barreja teatre, música i audiovisual. Una proposta multidisciplinar sobre la memòria històrica i els valors d'un dels mataronins més destacats del segle XX. Amb aquelles cançons que Peiró cantava a casa seva, interpretades per diverses corals de Mataró dirigides per Xavier Ordon i, que han aconseguit conèixer gracies a la seva filla Guillermina.

L'entrada és lliure amb invitacions que podeu recollir a les oficines de Cultura  o bé a través del web entradesculturamataro.cat. En acabar la projecció es podrà adquirir el DVD que, també, servirà per finançar el projecte.

D'altra banda, la versió documental de "Peiró42" s'estrenarà a Mataró Televisió el proper dissabte 28 d'octubre a les 10 de la nit, en el marc de la Nit Peiró que es dedicarà al sindicalista, Fill adoptiu de Mataró. Aquesta programació especial inclourà una edició del programa "calidoscopi" on diferents historiadors i experts reflexionaran sobra la figura de Joan Peiró.

Informa: Mar Mir