Pau, convivència, drets civils i democràcia en un manifest signat per entitats mataronines

Un manifest per la pau, la convivència, els drets civils i la democràcia és el que han creat quatre entitats mataronines. El manifest, presentat aquest dimecres a la sala polivalent del Cafè de Mar davant d’una trentena de persones, assegura que el país està “vivint moments molt excepcionals”. Signat per Òmnium Cultural Mataró Maresme, la unió intercomarcal de CCOO, UGT a la comarca i la Federació d’Associacions Veïnals de Mataró (FAVM), el manifest denuncia la manca de llibertat d’expressió, els atacs a la llibertat d’informació, el dret a reunió, de vaga, la persecució d’idees i la censura  com a una de les regressions de drets sindicals, civils i polítics que, diuen, s’està vivint en ple segle XXI. Un document que des de les entitats impulsores consideren que va adreçat a tothom, especialment al conjunt de la societat.  

D’entre els vuit punts que consten al manifest es denuncia la posada en llibertat dels qui compleixen presó preventiva, es reivindiquen els valors de la pau, la no-violència, la justícia i els drets humans i s’aposta pel diàleg i el debat obert entre posicions confrontades. Un manifest que, a més, vol incloure a persones i entitats que se’l vulguin fer seu.

Des del moviment es reclama també canviar les lleis que consideren “injustes” com la Llei de Seguretat Ciutadana, coneguda com a “llei mordassa” o també el codi penal.

Informa: M.Gómez / J.Masriera