Ordenen un nou tancament de la botiga d’animals de la Via Europa

A banda del tancament cautelar, la investigació duta a terme aquest dimecres al matí per part de l’Oficina de Tinença Responsable i Benestar Animal, la Policia Local i la Guàrdia Civil també ha comissat 3 animals que estaven en mal estat.

Fotografia: Botiga d'animals de la Via Europa (tvmataró)

Al voltant de les 11 del matí s'ha produït una nova inspecció a la botiga d’animals situada al número 53 de la Via Europa. L’operatiu l’ha liderat l’Oficina de Tinença Responsable i Benestar Animal (OTRIBA) i la Policia Local. A més, també ha comptat amb la presència de la unitat SEPRONA de la Guàrdia Civil per les competències associades a aquest cos policial. Es tractava d’un control periòdic per comprovar si complien els requeriments que s’haurien interposat en inspeccions anteriors i si havien acatat els vinculats a l’ordenança de sorolls.

Tal com ha pogut confirmar tvmataró, amb l’actuació s’han detectat faltes reiterades que incomplien el Decret legislatiu 2/2008 de Protecció dels Animals. Per exemple, s’ha constatat que els animals continuaven en mal estat i no rebien l’atenció adequada. També s’han trobat incompliments en la documentació administrativa. Tot plegat ha provocat que es dictés el tancament temporal del negoci. A banda, s’han comissat 3 animals, aparentment cadells de gos, que s’han traslladat al Centre d’Acollida municipal. La resta dels animals s’han quedat a dins de la botiga fins que siguin transportats a altres llocs més adequats o on estableixi l’OTRIBA. Mentre no es produeixi el trasllat, el titular del negoci ha de garantir la seva atenció. Tant els serveis de l’Ajuntament com la Policia Local s’encarregaran de continuar fent-ne seguiment.

En aquest establiment de venda d’animals domèstics ja s’hi han realitzat, com a mínim, quatre inspeccions comptant la d’aquest dimecres al matí. Fins avui, les sancions que s’han interposat al negoci serien a raó del benestar dels animals. La primera va ser al gener del 2022 i la va liderar la Guàrdia Civil. A la del 23 de desembre de l'any passat es va posar una sanció de 15.000 per diversos incompliments de caràcter administratiu com ara no disposar d’un servei de veterinari propi o d’un registre dels animals. En aquella mateixa intervenció es va dictar, també, el tancament temporal de la botiga perquè tornava a sobrepassar el nombre d’animals permesos.