Obren la preinscripció per a les noves llistes d’espera de les comparses

Els mataronins que vulguin ser portadors o responsables de les figures festives de Mataró o bé acompanyar-les com a músics ja poden apuntar-se a les noves llistes de voluntaris que crearà l’Ajuntament per formar part de les cinc Colles Institucionals locals. Aquest nou sistema per decidir qui formarà part de les comparses es va aprovar el juliol del 2017 i es farà efectiu ara, després d’un temps de pròrroga. Per tant, les antigues llistes d’espera ja han quedat anul·lades.

L’últim dia per formalitzar la preinscripció serà el proper 20 de gener. Dos dies després, el 22 de gener, es publicarà el llistat provisional d’admesos i el 30, la llista definitiva. El mateix 30 de gener es farà un sorteig per decidir el número de tall i el 3 de febrer es publicarà la llista ordenada a la pàgina http://colles.culturamataro.cat/, que és la mateixa adreça des d’on es poden fer les preinscripcions.

A partir d’aleshores, si es produeixen baixes o excedències en algunes colles, l’Ajuntament recorrerà a les noves llistes. Les persones que ocupin alguna vacant entraran a les colles sol·licitades en dos períodes: de febrer a març i d’octubre a novembre. Les noves llistes d’espera es renovaran cada dos anys.

Les cinc Colles Institucionals de Mataró són la Família Robafaves i els nans, l’Àliga, la Momerota i la Momeroteta, el Drac i el Dragalió i les Diablesses. A banda de fer la preinscripció, per formar part d’alguna de les cinc colles, cal complir uns requisits mínims d’edat, disposar d’unes aptituds necessàries i, en alguns casos, superar una prova especifica d’accés.

Informa: B.Doñate