Obre les portes el nou enjardinament mediterrani de Can Boet

L'espai mostra la flora que creix al litoral que ens envolta i explica com les plantes han marcat la vida dels habitants del Maresme al llarg de la història

Construir una casa de pagès a partir de materials propis de boscos d'alzines i matollars mediterranis o elaborar plantes aromàtiques amb la vegetació que creix a les rieres, basses i màquies del nostre litoral, son alguns exemples del bon ús de l'entorn natural que han fet els habitants del Maresme al llarg de la història. I és que aquests son alguns secrets del nostre ecosistema que des d'aquest cap de setmana ja es poden descobrir al nou enjardinament de l'espai mataroní de Can Boet. Tot just es tracta del cap de setmana previ a la celebració de la Setmana de la Natura a Mataró que enguany es commemora entre el Dia Mundial del Medi Ambient i el Dia Europeu dels Parcs Naturals.

La visita ha estat conduïda per Naturalwalks, una entitat especialitzada a mostrar de manera didàctica l'entorn natural del nostre territori. Així ho valora el seu director Evarist March:

La finalitat és ensenyar en un passeig interactiu quin és el nostre entorn natural, quins valors tenen des del punt de vista de les plantes que hi trobem i la relació amb la cultura antiga fins actual d'aquestes plantes.

Després de l'activitat les persones participants s'han pogut endur, en forma d'obsequi, un sac d'herbes aromàtiques pròpies del litoral mediterrani.

Informa: Guillem Lira / Eric Andrés