Objectiu 2030: eradicar la pobresa des dels municipis

Quin paper juguen els municipis en la implementació dels objectius de desenvolupament sostenible? Aquesta és la pregunta que ha intentat respondre Xavier Masllorens Escubós, president de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) en la xerrada que ha ofert al Centre de Cooperació i Solidaritat “La Peixateria”. Eradicar la pobresa i fer un món més sostenible i més pacífic no només són objectius de l’ICIP sinó que ho poden ser dels propis municipis a través d’una agenda que pauta el propi institut amb el 2030 com a fita. Els veïns i veïnes de les ciutats i pobles haurien de tirar endavant accions, segons el president de l’organització, per permetre que el món sigui més sostenible.

Des de l’ICIP es treballa amb la voluntat de fer recerca aplicada però també a favor de la convivència i la pau. De fet, la ciutat de Mataró ha acollit una prova pilot per reforçar la convivència ciutadana entre persones que pensen diferent en relació al procés català.

La conferència ha aplegat una vintena de persones i ha estat organitzada entre l’Ajuntament de Mataró i el Grup Tercer Món de la ciutat.

 

Informa: M.Gómez/ J.Peñaranda