Obertes les inscripcions pel Mataró Camina per l’Alzheimer

L’esdeveniment, que combina esport i solidaritat, arriba a la seva XVI edició. La principal novetat d’enguany és que els tres recorreguts que presenta la caminada finalitzaran al parc Central vell.

Presentació de la XVI edició del Mataró Camina per l'Alzheimer celebrada aquest divendres al migdia al centre comercial Mataró Parc (tvmataró)

El proper 1 d’octubre se celebrarà una nova edició, la 16a, del Mataró Camina per l’Alzheimer i ja estan obertes les inscripcions. Aquesta cita, que combina l’esport amb la solidaritat, continua amb la ferma vocació de reunir diners per ajudar les famílies les quals pateixen l’Alzheimer de prop.

Després de la recuperació del format habitual de la caminada l’any passat, a la presentació que ha tingut lloc aquest divendres al migdia al centre comercial Mataró Parc, s’ha anunciat que aquest 2023 tornen a plantejar-se tres recorreguts per tal de fer-la accessible a tothom. Tres itineraris, de 4,15, 12,6 i 15,8km, que donaran el tret de sortida al parc Central Nou i que acabaran, com a novetat, al Parc Central vell entrant per l’Avinguda del Corregiment.

Joan Antoni Ciller, vicepresident Associació Mataró Camina: Aquest any com a novetat tenim que la caminada acabarà al parc Central antic. Creiem que estem més còmodes allà perquè està més recollit, hi ha més arbres, més ombra... Crec que és una gran iniciativa.

Pel que fa a les inscripcions, aquestes tenen un preu de 5 euros pels menors de 12 anys i 10 per la resta. Aquesta aportació dona dret a rebre la tradicional samarreta de l’esdeveniment, aigua i fruita durant la caminada i un entrepà i beguda al final del recorregut. Per aquells que no vulguin o puguin caminar aquell dia, s’ofereix la possibilitat d’inscriure’s al recorregut 0, una opció que permet fer un donatiu.

En l’edició anterior, es van inscriure 3.803 persones i gràcies a aquesta bona acollida es van recollir 28.241,77 euros. Una quantitat que es destina a una tasca molt concreta.

Maria Àngels Fradera, presidenta Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer: És un suport econòmic molt apreciat per totes les famílies que pateixen. A més de suport econòmic, també donen difusió a la malaltia. Tot el que es recapta amb aquesta caminada és per treballadores que van a les cases a ajudar a les famílies que tenen un malalt a casa i que no poden venir a la residència o al centre de dia.

Per inscriure’s a la caminada hi ha tres maneres. Es pot fer a través d’internet, a la web www.matarocamina.cat, o enviant un Bizum. També es pot apuntar a diversos punts físics desplegats per la ciutat com ara a Mataró Parc, a l’Escola Cor de Maria, a La Rambla (plaça de Santa Anna) i a la plaça Illa Cristina.