Obert un expedient informatiu per les pressumptes amenaces d’un grup d’agents de la Policia Local

L’Ajuntament de Mataró obre un expedient informatiu per recopilar tota la informació possible sobre els missatges de to amenaçant d’un suposat grup d’agents de la Policia Local a través d’un grup de Whatsapp fets públics per La Vanguardia i El Periódico. Missatges en què s’hi podia llegir frases com “Dadme un par de metralletas y se acaba el problema” o “Limpieza ètnica de independentistas y perro flautas ya”. A través d’un comunicat, el consistori mataroní també ha assegurat que els missatges fets públics són “extractes reenviats de manera fragmentada, no una conversa completa” i per tant no se’n pot assegurar “ni la veracitat ni l’autoria del contingut”.

Precisament un expedient informatiu per esclarir els fets és el que ha reclamat aquest matí el grup municipal de Junts per Mataró. Ho han fet a través d’una Proposta de Resolució en la qual diuen que de ser certs els continguts emesos per un grup d’agents són “extremadament greus”, perquè la funció de la Policia Local ha de ser, diuen, “neutral, proporcional i oportuna i han de vetllar per al normal desenvolupament de la convivència”. És per això que han demanen també que si són certs els fets s’apliquin les sancions corresponents i es traslladi el cas a la Fiscalia de Delictes d’odi de Barcelona, ja que creuen que podria ser constitutiu de delicte.

Qui també s’ha pronunciat al respecte ha estat el grup municipal d’ERC-MES. A través d’un comunicat, els republicans diuen sentir-se decebuts i asseguren que cap agent de la Policia Local es pot permetre “ni en públic ni en privat” aquest tipus d’insults i “d’incitació a la violència contra qualsevol ciutadà”. És per això que exigeixen se suspengui cautelarment de sou i feina als agents implicats mentre s’investiga el cas i s’apliquin sancions en cas de provar els fets. També demanen que es realitzi una Junta de Portaveus extraordinària perquè l’alcalde, David Bote, i la regidora de Seguretat Pública, Anna Villareal, donin explicacions de la problemàtica i expliquin quines accions emprendran per “corregir aquests tipus d’actuacions”.

Informa: S.Ruiz