Noves restriccions d’aigua a Mataró a causa de la sequera

La capital del Maresme ha entrat en fase d’alerta per sequera i queda limitat l’ús de l’aigua en el reg de jardins, rentat de vehicles, neteja de terrasses i carrers, ús agrícola, recreatiu i industrial no productiu. L’aigua per beure no queda afectada.

Fotografia: tvmataró

Continuen baixant les reserves d’aigua a Catalunya i la pluja no arriba. Els embassaments catalans se situen al 32% de la seva capacitat i és per això que l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha decretat noves mesures d’estalvi. En el cas de Mataró, les restriccions han entrat en vigor aquest dimecres i no afecten l’aigua per beure. Els usos que sí que es veuran limitats són l’agrícola, el recreatiu i l’industrial no productiu així com el reg de jardins, el rentat de vehicles o la neteja de terrasses i carrers.

Pel que fa a l’ús d’aigua per regar, es limitarà a l’indispensable per mantenir els cultius i s’evitarà en el cas que plogui. A més, es restringeix el reg de zones verdes de 8 del vespre a 8 del matí. En el cas de jardins particulars, només es podrà regar dos cops per setmana. També s’amplia el nombre de fonts ornamentals tancades. D’altra banda, queda prohibit utilitzar mànegues d’aigua o sistemes similars per netejar carrers, paviments, façanes o terrasses. Tampoc es podrà utilitzar l’aigua per eliminar pols en suspensió a l’aire, ni omplir piscines tot i que es contemplen excepcions, ni netejar vehicles particulars a no ser que es faci en establiments regulats. Per últim, es limitarà el reg dels camps esportius.

Pel que fa a Aigües de Mataró, es mantindrà l’estratègia de revisar la xarxa de subministrament i sanejament per detectar i reparar possibles fuites.

Respecte a l’aigua d’ús diari, l’ACA ha establert un volum màxim de 250 litres per habitant i dia. En el cas de Mataró, el consum mitjà per cada ciutadà se situa als 102,73 litres diaris.

Totes aquestes mesures seran supervisades pel Comitè Municipal de Sequera i en el cas que s’incompleixin, la persona s’exposarà a sancions marcades a l’Ordenança de Civisme o per la normativa pròpia de l’ACA.