Noves mesures: ampliació d'aforaments i restauració fins la 1 de la matinada

Les noves mesures del Procicat entraran en vigor divendres i afectaran principalment a la restauració, les activitats culturals i esportives i als comerços

Imatge: Mataró Audiovisual

El Procicat ha anunciat noves mesures de relaxació contra la pandèmia. Aquestes entraran en vigor a partir de divendres. En destaquen l'ampliació de l'horari de bars i restaurants, que podran obrir fins la una de la matinada, així com les activitats culturals, esportives, les botigues de productes de primera necessitat i les que hi ha a les benzineres. A més, el Procicat també augmenta els aforaments en els comerços al detall, que passaran del 50 al 70%, i als parcs , fires d'atraccions i activitats lúdiques als espais tancats, que passaran del 30% al 50%. També s'augmenta l'aforament, en aquest cas del 50% al 70% als gimnasos i altres equipaments esportius, entre d'altres.

Pel que fa a les activitats culturals i competicions esportives a l'aire lliure amb un aforament autoritzat superior a 15.000 persones, el nombre màxim d'assistents podrà ser de fins al 20%. Això sí, amb determinades condicions com ara controls dels fluxos d'accés i sortida. Els organitzadors hauran d'agrupar els assistents en sectors separats de 3.000 persones. Les activitats amb un aforament menor a 15.000 persones es mantenen igual.

També es permet l'accés i ús de les zones recreatives, com ara zones infantils, ludoteques o àrees de descans dels centres comercials, que fins ara, estava restringit.

Finalment, en els vehicles de transport públic de fins a 9 places ja no hi haurà restricció d'ocupació. El que no canviarà de moment serà el límit de 10 persones de diferents bombolles per les reunions socials.