Nova unitat a l'hospital per tractar l'addicció a les xarxes socials i als videojocs

El Consorci Sanitari del Maresme crea aquest any una nova Unitat d’Atenció Específica al tractament d’addicció a les xarxes socials i als videojocs. Es tracta d’una manera de posar solució al comportament additiu que pateixen sobretot els adolescents respecte a internet. Ho ha anunciat la psicòloga del Consorci, Cristina Martínez, durant una entrevista al programa Mataró al Dia, on també ha destacat que l’accés a internet és tan fàcil que propicia aquest tipus de conductes. De tota manera assenyala que no tots els adolescents que passen moltes hores davant d’una pantalla són addictes i afirma que es considera una addicció quan s’arriba a descuidar la resta de facetes de la vida o quan passa per davant de tot la necessitat d’estar connectat.

Des de l’any 2003 el Consorci Sanitari del Maresme disposa d’una Unitat Específica de Joc Patològica. En els darrers anys però s’ha multiplicat en un 25 per cent l’atenció als pacients que juguen on line. Segons la psicòloga responsable de la Unitat, Cristina Martínez, el jugador on line és molt més agressiu i arriscat i triga molt menys temps a desenvolupar l’addicció. El Consorci ha elaborat un estudi que determina les diferències entre els jugadors presencials i on line.

L’edat mitjana d’edat del jugador online ronda els 28 anys, mentre que la dels jugadors patològics de màquines escurabutxaques està en els 33 anys.

Informa: Clara Sànchez, Betty Doñate, Laura Cera