Nova rotonda a la cruïlla entre el carrer Biada i la Ronda Prim

Les obres s'emmarquen en la construcció de l'Anella Ciclista i de moment estan generant certa confusió entre els conductors

En marxa la construcció d’una rotonda a la cruïlla entre Ronda República i el carrer Biada. Unes obres, emmarcades en la construcció de l’Anella Ciclista, que pretenen regular el trànsit i la velocitat, que estarà limitada a 30, en aquesta zona de la ciutat. Per aquesta rotonda hi passarà el carril bici que ve des de la Ronda República i connectarà amb el de la Ronda Prim. La majoria d’espais d’aparcament que hi ha en aquest encreuament desapareixeran amb les obres d’aquest carril.

De moment, la senyalització provisional està causant desconcert entre els conductors. Tot i que s’indica que els vehicles que venen del carrer Biada han de circular en el sentit de la rotonda, n’hi ha que encara fan cas del senyal pintat a terra i giren directament cap a l’esquerra, entrant en el sentit contrari de la rotonda. De fet, alguns conductors han assenyalat la perillositat de la instal·lació provisional.

L’Anella Ciclista vol connectar diferents carrils bici existents a la ciutat i crear-ne en els trams on sigui necessari. Mataró té ara uns 6.500 metres d’espais senyalitzats i aptes per a la circulació amb bicicleta, la majoria carrils bici en vorera o separats del trànsit motoritzat. El nou projecte preveu sumar-hi 8.500 metres més per configurar un traçat de 15 quilòmetres que transcorre de manera perimetral pels límits del Centre-Eixample.

La previsió és que les obres que han començat a finals d’aquest mes de juliol acabin a finals del primer trimestre del 2022.

Informa: C.Sánchez/E.Sitjà

Tags: