Nova onada de robatoris a centres educatius de Mataró

Durant l'últim mes l'IE Mar Mediterrània, l'Escola Josep Montserrat i l'IE Àngela Bransuela han patit diverses entrades. En l'últim cas, han robat material informàtic pel valor de 20 mil euros

Escoles i instituts de Mataró pateixen una nova onada de robatoris durant aquest últim mes. Segons ha pogut saber Mataró Audiovisual, com a mínim tres centres han patit diversos furts les últimes setmanes: els instituts escola Àngela Bransuela i Mar Mediterrània i l'Escola Josep Montserrat. També hauria patit algun robatori aquestes últimes setmanes l'Institut Miquel Biada, tot i que de moment no ho hem pogut confirmar. Aquests robatoris se sumen al que es va produir la setmana passada a l'Escola Meritxell.

L'IE Àngela Bransuela ha patit 6 entrades durant l'últim mes, l'última aquest dissabte. D'aquestes, en quatre els lladres s'han acabat emportant material informàtic valorats en total en 20 mil euros com iPads, Chromebooks i portàtils. No s'han emportat, però, els carregadors dels portàtils. Un material comprat per les famílies i d'ús comú dels alumnes. El Cap d'Estudis d'ESO de l'IE Àngela Bransuela, Àngel Gallart Portas, reclama més celeritat a les administracions a l'hora de prendre mesures per reforçar la seguretat dels centres educatius públics i lamenta la situació que estan patint escoles i instituts perquè afecta l'educació dels infants i joves.

En el cas de l'IE Mar Mediterrània, des del centre expliquen que han patit 3 entrades durant l'últim mes, dues ahir, durant les quals els lladres s'han emportat un carro de portàtils, on hi podria haver una trentena d'ordinadors. També un telèfon fix i diversos mòbils.

Per la seva banda, l'Escola Josep Montserrat ha patit dues entrades. En una d'elles van entrar pel pati a l'aula de P3, però no van poder accedir a la resta del centre. En aquesta entrada es van emportar una tauleta i una càmera digital. En la segona, van entrar per un lavabo, però tampoc van poder accedir a la resta del centre.

Aquesta tarda els directors dels centres educatius públics de la ciutat es reuniran per tractar aquesta nova onada de robatoris.

A més de Mataró, també s'haurien produït diversos robatoris en centres educatius de Sant Andreu de Llavaneres i Canet de Mar.

 

Informa: S.Ruiz