Nova narcollanxa embarrancada a la costa del Maresme

En aquesta ocasió, l’embarcació s’ha trobat a la platja de Sant Pol i a l’interior no hi havia ni càrrega ni combustible. Tot apunta que s’hauria fet servir per transportar droga.

Fotografia: narcollanxa trobada a la platja de Can Villar a Sant Pol (tvmataró)

La llanxa que va aparèixer aquest dimarts a la tarda a Sant Pol, al Maresme, continua embarrancada a la platja de Can Villar. Segons apunten fonts municipals, l’embarcació s’hauria fet servir per transportar droga fins a la costa maresmenca.

Pel que fa a la llanxa, aquesta fa 13 metres d’eslora i té espai per transportar 4 tripulants. En el moment que es va localitzar, no duia ni càrrega ni combustible. Des del consistori, i citant fonts policials, apunten que dels 3 motors de l’embarcació 2 s’haurien avariat durant el trajecte. Això hauria provocat que els ocupants traslladessin la càrrega i el combustible a un altra barca. Un cop fet el traspàs, s’hauria intentat enfonsar la llanxa però no va sortir bé i va acabar sent arrossegada fins a la platja de Sant Pol. La Policia Local van ser els primers a localitzar-la i ara és la Guàrdia Civil qui es farà càrrec de la investigació.

Tot i que estava previst que dimecres al matí es remolqués fins a un port proper per posar-la a disposició judicial, el cert és que continua embarrancada a la platja a l’espera de trobar un port on dipositar-la. Un fet que ha generat expectació entre la ciutadania i que ha provocat que diversos curiosos s’apropessin per fer fotografies o, simplement, observar-la. La Policia Local fa rondes per garantir que ningú s’hi aproxima en excés ja que, apunten, seria perillós.

Antecedents a la comarca del Maresme

L’aparició d’una embarcació d’aquestes característiques a la costa maresmenca no és un fet inèdit. A principis de febrer, els Mossos d’Esquadra van interceptar un desembarcament d’haixix a la zona portuària de Mataró. En aquella ocasió, es van comissar desenes de farcells d’haixix i dues llanxes que s’haurien fet servir per transportar-los.

Desarticulada una organització criminal que construïa narcollanxes

A banda, aquest mateix mes de març, un operatiu conjunt entre Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil va desarticular una organització criminal que construïa embarcacions d’alta velocitat per introduir haixix a les costes catalanes des de l’Àfrica. Un entramat que comptava amb 7 empreses nàutiques a Catalunya, una d’elles, ubicada a Mataró. D’aquesta actuació se’n va derivar la detenció del seu regent. Aquest mateix negoci també hauria blanquejat capital. Entre totes les empreses implicades, s’haurien pogut blanquejar més de 2 milions d’euros.