Nova edició de la Marató de donació de sang

El Foment mataroní acull aquest dimarts una nova edició de la Marató de Donació de Sang. Una iniciativa del Banc de Sang i Teixits que cada any arriba en els dies previs a les festes de Nadal. La de Mataró és l’última gran cita anual de les maratons que organitza aquesta entitat i que permet al Banc de Sang afrontar les festes amb més tranquil·litat i tenint cobertes les necessitats diàries de sang. Segons el Banc es necessiten cada dia entre 800 i 1000 bosses i consideren com una xifra estable tenir unes reserves de 8000 bosses de sang. A Mataró, les donacions s’havien mantingut estables en els darrers anys, per sobre de les 300 efectives i amb el repte d’arribar als 400. Aquest any, però, rebaixen expectatives i es marquen arribar al màxim de donacions de sang, però sense posar cap xifra concreta. Com ha explicat  Sílvia Delgado, promotora del Banc de Sang al programa El Mirador d’aquesta casa.

El Foment tornarà a acollir aquesta marató des de les 10h del matí fins les 10 de la nit. Les premisses per poder-ne donar es mantenen: Ser major de 18 anys i menor de 70, pesar més de 50 quilos i no tenir cap malaltia infecciosa. Explica Sílvia Delgado que davant dels dubtes que pugui tenir un possible donant, el millor és acostar-se fins el Foment demà i consultar el metge si compleix les condicions.

Com en anys anteriors, Creu Roja col·labora amb un servei de guarderia on faran jocs i tallers pels infants, mentre els adults donen sang.  

Informa: Cristina Salad