Nova edició de la Càtedra d’Economia Social al TCM, única a Catalunya

economia social

La Càtedra d'Economia Social del Tecnocampus és única a tot Catalunya i ja arriba a la 4a edició. Ahir a la tarda el Tecnocampus va presentar l'inici del nou curs amb la presentació del llibre ‘Introducció a l'economia i l'empresa social’. Un manual coordinat pe Dr. Eloi Serrano i escrit per investigadors i professors del Tecnocampus i col·laboradors de la càtedra. El volum ha explicat elements teòrics de l’economia social complementats amb casos pràctics on hi han col·laborat més de 20 cooperatives del maresme de diferents sectors. L’objectiu de la trobada ha estat presentar entre elles aquestes empreses col·laboradores amb la voluntat de crear noves oportunitats i cohesionar i enfortir el teixit cooperatiu de la ciutat.

Eloi Serrano explica que des del Tecnocampus treballen en 3 línies d’actuació: La recerca, la difusió i la docència. En aquesta última Serrano ha remarcat que cal valorar-ne la importància que el pes que té l’economia social en el Producte Interior Brut (PIB) català, no es veu reflectit en el sector acadèmic.

L’acte va comptar amb la presència del Regidor d’Ocupació i Empresa, Sergi Morales que va valorar molt positivament l’activitat. Morales va ressaltar les 176 entitats que hi ha registrades en el sector de l’economia social a Mataró que enforteixen el teixit cooperatiu de la ciutat i de la comarca.

Morales ha assegurat que l’objectiu de l’equip de govern és promocionar aquesta economia social perquè cada vegada tingui un paper més destacat a la societat.

Informa: J.Peñaranda