Nova concentració en rebuig de la violència masclista, marcada per l'agressió a Mataró

Com cada 25 de mes, Teixit de Dones ha convocat una concentració davant de l'Ajuntament en rebuig de la violència masclista. Una cita la d'aquest mes marcada per l'agressió masclista que va patir una dona mataronina a principi d'aquest mateix mes de febrer. Des de Teixit de Dones asseguren que les concentracions continuaran mentre continuï la violència masclista i recorden que en aquests 2 primers mesos del 2020 ja s'han produït 17 feminicidis. 

Una concentració que arriba el mateix dia en què s'ha fet pública la sentència del productor Harvey Weinstein i el condemna a una pena de fins a 29 anys de presó per violació i delicte sexual. A més, també s'han fet públiques les disculpes i reconeixement de la culpa del tenor Plácido Domingo per les acusacions d'assetjament sexual. La regidora d'Igualtat i Feminisme, Marisa Merchan, ha assegurat que aquests fets proven que les dones no menteixen i que la violència masclista és una realitat. Per això són tant importants concentracions com les que tenen lloc el 25 de cada mes a Mataró.

A la concentració d'aquest mes també s'hi ha pogut veure una pancarta en la que s'hi podia llegir "l'esport contra la violència masclista", aguantada per esportistes de la ciutat. La concentració d'aquest mes de febrer ha servit també per escalfar motors de cara al 8 de març, el Dia Internacional de les Dones. Tot i que aquest any, aquesta data cau en diumenge, es preveu una jornada reivindicativa com ja ha passat en els darrers dos anys.

Informa: C.Sánchez/P.Villà