Nova concentració en defensa de la sanitat pública

sanitat

La Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública de Mataró-Maresme, la Marea Blanca i la Marea Pensionista convoquen una concentració avui a les 7 del vespre davant l’Ajuntament amb el lema “La salut és un dret, no un negoci”. Les dues principals reivindicacions de la convocatòria són posar fi a unes llistes d’espera que, segons asseguren, cada cop són més llargues, i aturar la mercantilització de la sanitat pública. En aquest sentit, Laura Fusté, membre de la Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública, reclama que la sanitat privada no utilitzi la infraestructura i utensilis dels centres que comparteixen amb la sanitat pública. A més, assegura que les retallades en el món sanitari provoca que es desviïn usuaris als centres sanitaris privats per alleugerir les llistes d’espera.

Per la seva banda, la Marea Pensionista, també convocant d’aquesta concentració, demanen que s’elimini el copagament dels medicaments i que es mantingui la vigència de la Llei de Dependenència.

Aquesta reivindicació arriba després de l’acord entre l’Institut Català de la Salut i el sindicat Metges de Catalunya per millorar l’Atenció Primària. Un pacte que des de la Coordinadora valoren positivament, tot i que creuen que és millorable.

Informa: S.Ruiz