Nova concentració del personal sanitari de l'Hospital de Mataró

sanitaris

Una trentena de professionals sanitaris s’han manifestat aquest dimecres a l’Hospital de Mataró per reclamar al Consorci Sanitari del Maresme unes millors condicionals laborals, tant a nivell de sou i contractació, com de conciliació. 

El comitè d’empresa dels treballadors demana al consorci que segueixi contractant personal quan acabi la pandèmia de la Covid-19; que reforci el torn de nit d’infermeria i que converteixi les jornades parcials en completes i estables. Segons el sindicat CATAC-CTS-IAC, majoritari entre el comitè d’empresa i organitzador de la protesta, hi ha treballadores de l’Hospital de Mataró amb més de 10 anys d’antiguitat que encara no tenen cap estabilitat laboral.

Pel que fa a les retribucions, reclamen que no se'ls rebaixi més el sou; que se'ls retorni el 5% retallat el 2008; que se’ls pagui els anomenats DPO’s, uns complements econòmics vinculats als salaris, i, sobretot, que s’hi afegeixi un plus de perillositat pel risc que suposa la seva feina. Així ho han fet saber a través d'un manifest que han llegit en veu alta.   

Des del comitè d'empresa, també reclamen un únic marc normatiu a la Sanitat Pública, és a dir, volen que la Generalitat de Catalunya pugui assumir també en els seus pressupostos el dèficit de les empreses sanitàries públiques. Així ajudaria el Consorci Sanitari del Maresme de la mateixa manera que ho fa quan és necessari amb l’Institut Català de la Salut.

Aquesta és la quarta manifestació que organitza el sindicat CATAC-CTS-IAC des que es va decretar l'estat d'alama. La primera va ser el passat 29 d'abril.

Informa: B. Doñate i Oriol Debat