Nova concentració antiracista

El Parc Central de Mataró tornarà a ser escenari d’una nova concentració per reclamar els drets de les persones migrades aquest dissabte dia 20 a dos quarts de 6 de la tarda. Una manifestació que es replicarà a diferents municipis de Catalunya i de l’estat espanyol i que en aquest cas posa l’accent en la regularització per a tothom. Una convocatòria de la Xarxa d’Habitatge, Dignitat Migrant i l’ONG Human Wings, que també van formar part de l’organització de la manifestació de dimecres passat, contra el racisme sistemàtic. Precisament, des de l’ONG, una de les seves integrants, Pilar Sánchez, ha ressaltat al programa Cruïlla d’Europa de Mataró Audiovisual, que aquestes darreres setmanes el racisme s’està deixant veure a la ciutat responsabilitzant a joves menors estrangers no acompanyats de tots els problemes relacionats amb la inseguretat. Segons detalla Sánchez, hi ha la creença que aquests menors són l’arrel del problema quan, en realitat, no se’ls dona oportunitats ni una vida digna. Des del seu punt de vista, es criminalitza aquest col·lectiu i es generalitza, perquè no tots delinqueixen.

Precisament, al programa de Mataró Audiovisual Cruïlla d’Europa sobre el racisme, també hi va intervenir el maresmenc Youness Antahmou, de vint-i-un anys, i originari del Marroc. Ell va ser un menor estranger no acompanyat i ara com ara està a l’atur i viu en una casa ocupada. Antahmou va voler destacar durant la seva intervenció que molta gent creu que aquests menors són part del problema, però recorda que no tenen on viure i tampoc una guia per saber com fer les coses. Una guia des del seu punt de vista molt necessària perquè molts d’ells tenen només 14 o 15 anys. És per això que reclama empatia i una oportunitat per conèixer la realitat d’aquests joves.

La concentració d’aquest dissabte tindrà lloc a dos quarts de 6 al Parc Central i té com a lema “regularitzacióxtotes” i “regularizaciónya”. Es pot recuperar a la carta el programa Cruïlla d’Europa d’aquest dimarts 16 de juny a través del web mataroaudiovisual.cat.