Nou protocol comarcal per a l’abordatge integral de la violència masclista

Garantir una atenció coordinada entre els serveis sanitaris i socials davant de les persones que pateixen violència masclista. Aquest és l’objectiu del nou protocol per a l’abordatge integral d’aquestes violències que ha presentat el Consell Comarcal del Maresme aquest dimarts. Una eina que vol arribar a tots els professionals de la comarca implicats en l’erradicació de la violència masclista. Una coordinació que es vol mantenir no només entre salut i serveis socials sinó també altres especialitats concretes de l’administració, serveis jurídics i de protecció o fins i tot entitats i moviments associatius que puguin donar resposta a les necessitats de les víctimes.

La importància d’aquest protocol és la coordinació dels serveis però també dels municipis. La Diputació de Barcelona acompanya als pobles i ciutats en les iniciatives que tiren endavant i, en concret amb la implantació d’aquest protocol han donat suport econòmic, tècnic i d’acompanyament.

L’Ajuntament de Mataró fa molts anys que compta amb un document propi per mostrar la sensibilitat i compromís en la lluita contra la violència de gènere. Un document que també garanteix la unió de tots els serveis de la ciutat quan es detecta un cas a la capital del Maresme.

Aquest protocol d’àmbit comarcal vol ser un instrument viu, segons explica el propi Consell Comarcal del Maresme. És per això que un cop presentat continua el seu desplegament a través de la creació de diferents comissions i grups de treball que permetin el seu desenvolupament.

Informa: M.Gómez / M.Castilla