Nou dispositiu policial a Mataró per garantir la seguretat durant la Cavalcada

La Policia Local ha destinat el 85% dels seus efectius actius aquesta nit a garantir la seguretat viària i ciutadana durant la Cavalcada de Reis

Fotografia: tvmataró

Per garantir la seguretat al llarg de tot el recorregut de la Cavalcada, la Policia Local de Mataró ha desplegat un dispositiu especial. El repte d'enguany era evident: el recorregut variava i el dispositiu policial havia d'adaptar-se. És per això que avui és un dels dies als quals s'hi destinen més efectius. De fet, el sotsinspector del cos, en José Martínez, ha explicat a Televisió de Mataró que el 85% dels policies que treballaran aquesta nit es destinaran a la Cavalcada. 

Pel que fa al nou recorregut, Martínez ha afirmat que era necessari canviar-lo per adaptar-se a la situació epidemiològica. Aquest nou traçat ofereix una major amplitud per intentar evitar aglomeracions. I aquesta no serà l'única manera de combatre l'expansió de la Covid-19 durant aquesta nit. Al capdavant de les carrosses, s'ha instal·lat un sistema de megafonia a través del qual es va recordant que s'ha de fer ús de la mascareta, que s'ha de respectar la distància entre persones, que es recomana no ajuntar-se amb altres grups bombolla, entre d'altres indicacions. 

Finalment, i pel que fa a les afectacions que aquest dispositiu tindrà sobre el trànsit a la ciutat de Mataró, el sotsinspector del cos municipal ha admès que n'hi haurà però que intentaran que siguin les mínimes possibles. Per reduir l'impacte, una de les accions que es farà és tallar el trànsit poc abans de l'arribada de les carrosses i reprendre'l una vegada hagin passat totes i sigui segur circular de nou.