‘No n’hi ha prou’, un documental produït per tvmataró i La Xarxa

S’ha estrenat el teaser d’aquest documental al Mercat del Film amb Les Santes com a exemple de la recuperació de les festes majors de Catalunya

Es diu ‘No n’hi ha prou’ i és el documental sobre Les Santes i diferents festes majors de Catalunya que ha produït tvmataró i La Xarxa amb l’execució de Clack i el suport de Cultura. Es tracta d’un documental que vol explicar què és la Festa Major de Mataró en l’actualitat, com s’ha recuperat després de la pandèmia i com encaixa dins les grans festes majors de Catalunya com la Patum, la Mercè o Santa Tecla.

Joan Salicrú, codirector del documental

 “En el sistema de festes majors tothom pensa en Berga i en Mataró no sé si s’hi acaba de pensar. La reflexió del documental és que Mataró forma part del top5 de festes majors de Catalunya i s’ha de reivindicar com a tal. Té una acceptació que va molt més enllà de la comarca i és una festa molt viscuda arreu de Catalunya”.

El ‘teaser’ del documental s’ha presentat aquest cap de setmana al Mercat del Film. Tarragona, Berga, Granollers, Terrassa, Barcelona i Mataró són les ciutats protagonistes del documental. Uns municipis que han vist com aquest estiu tornaven les seves festes majors al carrer amb total normalitat després de les restriccions viscudes per la pandèmia. Un retorn que ha estat emotiu per moltes festes i on s’ha posat en valor la importància de les tradicions.

Anna Fernández és codirectora del documental

 “Ha estat molt bèstia. Tornar a estar amb la càmera dins de les masses i amb un equip molt petit per poder-nos hibridar dins de la gent, ha estat molt emocionat. Crec que sabrem transmetre amb imatges l’emoció perquè hem estat allà on passava”

El documental estarà enllestit a principis del 2023.

Informa: M.Gómez / J.Monfort