Nit boja multitudinària

Nit multitudinària de Santes la d’aquest 25 de juliol a Mataró. Prop de 30.000 van participar dels actes de la primera part de la nit repartits entre els dos focus d’activitat programats. El desvetllament bellugós va aplegar a 13.000 assistents al voltant del cas antic, cantant el bequetero i el famós “i quinze”, al voltant de la Família Robafaves i al so de la Banda de l’Agrupació Musical del Maresme. Al passeig marítim, a l’escenari espigó, Los 40 on Tour van congregar a 16.500 assistents que van ballar amb la música dels discjòqueis Adrià Ortega i Neus  Sánchez.  

Mataronins i mataronines, però també gent arribada d’altres ciutats i pobles es van aplegar a la ciutat per viure gaudir de la festa i sobretot de la Nit boja, un dels elements més icònics de les Santes. Un acte que ha crescut molt durant els últims anys i que va impulsar a l’ajuntament a crear un acte alternatiu a la mateixa hora per reduir la quantitat de gent. Una nit que al centre va segui després del desvetllament amb l’Escapada a negra nit, on el foc va passar a ser el protagonista amb la Momerota, el Drac, les diablesses i els seus convidats d’aquest any: els diables atabalats de Cerdanyola, els diables de Reus, Gràcia, Llinars, l’àliga de sitges, la polseguera d’Argentona o la lloba dels udols de foc de Calella. La nit va acabar al parc central nou, amb la Ruixada, un altre dels esdeveniments multitudinaris de les Santes i que  arribava al seu 30è aniversari. Aquest any van ser 18.000 persones les que s’hi van congregar, moltes després d’haver fet pas a pas el ritual de la Nit boja i altres que van pujar-hi des de l’Escenari Espigó.

Pel que fa a les atencions sanitàries durant la Crida i la Nit boja se’n van fer 31. En dos casos la persona atesa va haver de ser traslladada a un centre mèdic, una a l’Hospital i una altre a Can Ruti per cremades per material pirotècnic. En el cas de Los 40 on Tour es van fer 58 assistències sanitàries durant l’acte.  

Informa: A.Gual