Nibs, talent mataroní que descobreix tots els secrets de la xocolata

Si hi ha un lloc a Mataró on ho saben tot de la xocolata, és a Nïbs, el taller que fa prop de tres anys obria al centre històric la Núria Oms, filla de la pastisseria Oms, que precisament abaixava la persiana de forma definitiva setmanes enrere. Però a mans de la Núria, les tradicions persisteixen. I a banda de trobar-hi els bombons més clàssics d’aquest mític establiment, a Nïbs també hi ha espai per a la creativitat, la innovació i el plaer. I és que són pocs els que no cauen en la temptació. La Núria assegura que s’hi pot passar fins a 15 hores al dia i que més enllà de la rutina, els encàrrecs especials són els que marquen la seva jornada laboral.

Però tot i els seus antecedents familiars i la passió per la pastisseria, no va triar aquest camí des d’un primer moment.

Entre aquesta decisió i l’obertura de Nïbs, que són trossets de cacau, la casualitat hi va tenir un gran paper. Confessa que sempre ha tirat més cap a la xocolata, per les possibilitats que ofereix i la il·lusió de la gent. Una inquietud que va anar creixent fins que va trobar el local on ara té el taller. Allà, el dia a dia és sinònim de bombons, rajoles de gustos impensables, trufes, roques, missatges.   

I, a banda, hi ha les dates especials. La Núria les aprofita per crear. Coques de xocolata de Sant Joan, bombons de tardor (fulles, bolets, castanyes)... Però d’on ve la inspiració?

S’ha fet de tot però encara hi ha molt més per explotar. I idees no li falten. Diu que hi ha tantes varietats i matisos que el joc és infinit. Ara només falta que la gent s’atreveixi a tastar coses noves.

Informa: L. Cera