Neu al Maresme: concentrada a la zona nord i per sobre els 300 metres

La neu s’ha fet notar a mig matí a Dosrius, sobretot a les urbanitzacions i a la zona del santuari del Corredor i a Tordera, a d’Hortsavinyà. A Mataró han caigut tímidament alguns flocs a Can Bruguera, tot i que no han arribat a quallar

Fotografia: tvmataró. Santuari del Corredor (Dosrius, Maresme)

El Maresme s’ha llevat avui a l’espera de l’arribada de la neu. Una neu que ha començat a fer acte de presència a partir de dos quarts de deu del matí en alguns municipis de la comarca. Un exemple ha estat a la urbanització de Can Massuet del Far a Dosrius, situat a poc més de 200 metres, o al Santuari del Corredor que es troba a una alçada de 600 metres. En aquest darrer indret la quantitat de neu que ha caigut ha quallat acumulant gruixos de més de 5 centímetres.

Així doncs, la neu prevista per aquest dimarts a la comarca ha quedat molt concentrada, sobretot, a municipis de l'alt Maresme on les temperatures oscil·laven entre els 0 i els 4 graus i les cotes eren superiors als 250 metres. Davant d’aquesta situació anòmala a la comarca, Protecció Civil ha fet una crida a conduir amb precaució a les localitats afectades per la neu.

Arnau (venia de Vallgorguina per veure neu): Veient les previsions que deien que havia de nevar, hem vist que Vallgorguina nevava i hem pensat que aquí dalt al Corredor que hi hauria una mica més de neu.

Josep (venia de Vallgorguina per veure neu): Està bé perquè portàvem uns quants anys que no vèiem neu. Així que benvinguda.

Maria (venia de Canyamars per veure neu): Hem sabut que estava nevant. M’ho ha dit ma mare que ho havia vist al Facebook. Pensava que no hi hauria res, però quan hem vingut hi havia neu.

Un paisatge blanc com el que ha quedat aquest dimarts és difícil de veure al Maresme. De fet, al Santuari del Corredor feia com a mínim 4 anys que no nevava amb tanta intensitat. És per això que immortalitzar el moment fent fotografies o vídeos ha estat una de les activitats estrella d’aquells que s’han apropat fins aquesta ubicació.

Arnau (venia de Vallgorguina per veure neu): Doncs fer quatre fotografies i vídeos.

Josep (venia de Vallgorguina per veure neu): A ell li agrada molt. De fet, quan neva al Montseny hem de ser dels primers d’anar-hi.

Maria (venen de Canyamars per veure neu): Jo m’he tirat per terra, ens hem llançat boles i hem fet fotos.

Al llarg d’aquest dimarts, les xarxes socials s’han omplert precisament de fotografies i vídeos d’aquells que han pogut veure de prop la neu. A banda d’imatges procedents de Dosrius o el Corredor,  també se n’han compartit d’altres punts del Maresme com ara el paratge d’Hortsavinyà a Tordera.