NEM crea un faldó de Les Santes per “mantenir l’esperit” de la Festa Major

Es pot adquirir per 18 euros a la seu de l’entitat, al carrer Sant Benet de Mataró

L’associació NEM, Negoci Empresa Mataró, posa a disposició de comerços i particulars un faldó de Les Santes per penjar a establiments i balcons durant la Festa Major de la capital del Maresme. L’entitat ha presentat el faldó aquest dimarts al bell mig de La Riera, amb la intenció que es converteixi en una icona més de Les Santes, unes festes que aquest any es celebraran amb un format reduït i condicionades per les restriccions per la pandèmia. 

El faldó mostra una imatge de les dues santes que donen nom a la Festa Major mataronina, Juliana i Semproniana. Estan pintades amb tons blaus, vermells i grocs i estan estampades sobre un fons blau-cel que simula un antic paviment hidràulic. El faldó està emmarcat a cada banda per la senyera catalana.

L’autor del faldó és el president de NEM, Xavier Martín, qui s’ha inspirat en un cartell que va dissenyar ell mateix l’any 2013 per a la Missa de Les Santes. Segons Martín, els colors de les figures representen les veus dels feligresos que canten a la missa i el blau-cel de les rajoles, el que defineix Mataró: el mar.

La presentació del faldó ha comptat amb la participació de la regidora adjunta de Cultura, María José Pérez, qui ha valorat de forma molt positiva la iniciativa. Pérez també ha recordat que Les Santes d’aquest any es celebraran amb totes les mesures de seguretat necessàries per evitar el contagi del coronavirus.

NEM ja ha començat a distribuir el faldó de Les Santes de forma gratuïta entre tots els comerços que engloba. El faldó també es pot comprar per un total de 18 euros a la seu de l’entitat, als baixos del número 43 del carrer Sant Benet.

Informa: B.Doñate