Neix el Volart, un concurs comunitari i inclusiu

El certamen, organitzat pel Centre de Formació i Prevenció, visibilitza la realitat de les persones amb una problemàtica de salut mental a través del disseny de postals

El Centre de Formació i Prevenció (CFP) presenta la primera edició del concurs Volart en el marc del Dia Mundial de la Salut Mental, que serà aquest diumenge. Un certamen que combina l'art amb l'escriptura, a través de la creació de postals, per a donar visibilitat a la realitat de les persones que tenen una problemàtica de salut mental. En aquesta primera edició s'hi han presentat un total de 94 persones. Les postals dissenyades responen a un leitmotiv que aquest any va lligat amb el tema "el refugi" perquè seran enviades als usuaris de l'alberg Can Soleret, Centre d'Acollida Municipal. L'objectiu és promoure l'art com una via d'expressió i, alhora, establir sinergies entre entitats, col•lectius i persones dins de la comunitat.

L'espai AlterArte ha acollit aquest matí l'entrega de premis d'aquest primer concurs. La postal guanyadora ha estat la de Goretti Sánchez, persona vinculada a Arep, qui s'ha endut un xec per valor de 300€. La seva postal consta d'un missatge encoratjador i d'ànim i una imatge plena de vida i color.

Carla Farina, de la Comunitat Terapèutica del Maresme, Juli Bofill i Rafael Avales, del grup de joves i AlterArte del CFP també han estat seleccionats i guardonats amb uns cistells amb productes de proximitat. Les postals es podran veure fins al 5 de novembre a l’espai AlterArte.

L'acte ha comptat amb la presència de la regidora de Benestar Social i Promoció de la Salut, Laura Seijo. També hi han assistit representants de Can Soleret, el Club Social Andana i el jurat de Volart i del CFP.
De cara el concurs de l'any que ve es vol fer una festa comunitària on s'hi puguin convidar participants i col·laboradors.