Moventis registra un 70% menys d'usuaris en hores punta

Moventis ha notat una forta davallada d'usuaris en les línies que connecten els municipis del Maresme amb Barcelona arran de les restriccions de moviments causades per l'alerta sanitària del coronavirus. Una reducció d'usuaris que, per exemple, en les hores punta es tradueix en aproximadament el 30% d'ocupació dels autobusos sobre l'aforament total, quan habitualment és del 100%. Una situació que aquests dies també s'ha produït en altres transports públics, com és el cas de Rodalies.

Durant aquests primers dies de confinament, l'empresa havia mantingut els horaris habituals de les línies que connectaven el Maresme amb Barcelona. A partir d'avui, segons informa l'empresa, s'ha reduït gairebé al 50% els horaris en dies feiners de les línies Exprés 11.1 i 11.2, C-10, C-3 i C-4. També es redueixen els horaris de la línia C-5, que connecta Mataró amb la Universitat Autònoma de Barcelona; de la línia C-30, que enllaça la capital del Maresme amb Vilassar de Dalt, i de les línies nocturnes N-80 i N-81. Per aplicar la reducció, en la majoria de línies es mantenen gran part de les freqüències en hores punta, però se suprimeixen horaris en les hores de menys afluència d'horaris.

A més d'aquesta reducció d'horaris, també s'estan aplicant diverses mesures de seguretat. Per exemple, els conductors controlen que no se superi el 30% de l'aforament de l'autocar i s'ha eliminat la venda i bescanvi de bitllets a bord de l'autobús. També es demana no interactuar amb el conductor i mantenir un metre de distància entre usuaris. Amb tot, Moventis recomana utilitzar el transport públic en cas de necessitat i en desaconsella l'ús per a col·lectius de risc, com gent gran i persones amb malalties.

 

Informa: S.Ruiz