Mor un treballador aixafat per una pedra de més de 300 Kg

S'ha produït a Dosrius i és el segon accident mortal a la feina aquest 2022 al Maresme. L’operari realitzava moviments de pedres per fer un mur.

El Maresme registra la segona mort en l'entorn laboral d'aquest 2022. Un treballador ha mort aixafat per una pedra de més de 300 kg aquest dimarts al migdia. La víctima, de 43 anys i veí de Mataró, treballava fent moviments de pedres per fer un mur. Una de les pedres que manipulava, d'un pes aproximat d'entre 300 i 400 quilos, ha caigut rodolant. L’operari ha intentat modificar la trajectòria de baixada d’una de les pedres que ha caigut rodolant per evitar destrosses, però li ha caigut la pedra a sobre. Els fets han tingut lloc a la Ronda Montseny de la urbanització de Can Massuet, a Dosrius.

En la gestió de l’incident hi han participat tres dotacions de Mossos d’Esquadra, una patrulla de la Policia Local de la població, un indicatiu del SEM i una psicòloga. S’ha obert una investigació i ha posat els fets en coneixement del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia i del Departament d’Empresa i Treball.

 

Dos morts i cinc treballadors ferits greus al Maresme aquest 2022

La fi de les restriccions de la pandèmia ha tornat a fer augmentar lleugerament els índexs de sinistralitat laboral a la comarca. Segons dades del Consell Comarcal del Maresme, durant els primers mesos de l'any s'han comunicat més de 1700 accidents laborals, la majoria lleus però amb 2 morts i 5 ferits greus.