Mor l'arquitecte mataroní Lluís Comeron

Recentment havia estat reelegit president del Consell Superior dels Col·legis d'Arquitectes d'Espanya

Lluís Comeron en una entrevista a l'informatiu Mataró al dia l'any 2018
Lluís Comeron en una entrevista a l'informatiu "Mataró al dia" l'any 2018

Lluís Comeron Graupera va néixer a Mataró l'any 1960. Es va llicenciar com a arquitecte a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona (ETSAB). Des del mes de novembre de 2017 era el president del Consejo Superior de los Colegios de Arquitectos de España (CSCAE). El mes d'octubre de l'any passat, 2021, va reelegit per a un segon mandat al capdavant dels arquitectes espanyols.En el projecte per aquest segon mandat, Comeron deia que en els propers quatre anys l'urbanisme i l'arquietctura s'havien de consolidar com a "eixos bàsics del benestar individual i col·lectiu". Segons la revista especialitzada en arquitectura NAN, durant el seu mandat es va iniciar el tràmit parlamentari al Congrés dels Diputats de la Llei d'Arquitectura, va crear l'Observatori 2030 per posar en valor el compromís dels professionals de l'arquitectura amb la sostenibilitat i va reforçar larquitectura espanyola en el panorama internacional. 
El Consell dels Arquitectes espanyols ha lamentat la mort del seu president i ha suspès totes els actes programats per aquesta setmana "en senyal de dol i reconeixement a la seva intensa labor i excepcional qualitat humana". 

Lluís Comeron tenia el seu estudi d'arquiectura a Sant Cugat del Vallès, localitat on residia des de feia anys. 

Abans de ser elegit president dels arquitectes a nivell de l'estat espanyol, Lluís Comeron havia estat president del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC) entre els anys 2010 i 2018. En el seu perfil de Twitter, el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya també lamenta la mort de Comeron i diu que "se'n va un home que ha treballat sense descans per l'arquitectura i els seus professionals".

Comeron havia format part de l'equip redactor de les bases del concurs per la millora de Mataró Centre. Comeron també exercia la docència a l'Escola d'Arquitectura de Barcelona.

La notícia de la mort de l'arquitecte es va conèixer dimarts a la tarda a partir d'un missatge de Twitter de Salvador Illa, primer secretari del PSC, on destaca que Comeron era "un gran arquitecte amb qui vaig tenir el plaer de col·laborar professionalment".

Lluís Comeron Graupera tenia 61 anys.