'Molins Feminista' treballa en l'elaboració d'un protocol per fer front a situacions de violència masclista

El col·lectiu 'Molins Feminista' treballa en l'elaboració d'un protocol d'actuació per fer front a situacions de violència masclista que puguin tenir lloc a les festes del barri. Així ho han explicat a l'entrevista del Mataró al Dia. Una iniciativa que ja s'ha implementat a altres barris de Catalunya i que està donant bons resultats. De moment, s'està passant un qüestionari que vol identificar amb quin tipus de violències masclistes s'han trobat les dones consultades. La voluntat del protocol és que les dones que vulguin assistir a les festes trobin un espai que garanteixi la seva seguretat. 

Des de 'Molins Feminista' es vol fer una feina de pedagogia i deixar clar que la violència masclista és molt més freqüent del que algunes persones creuen. Andrea Sánchez explica que algunes dones s'han adonat a l'hora de contestar el qüetsionari que certs comportaments també són violència masclista tot i que no la consideraven com a tal.

El col·lectiu dedica aquest mes d'abril a recollir enquestes, al maig es farà una trobada per exposar les conclusions i de cara al juny s'elaborarà el protocol, que s'implementarà al mes de juliol durant les festes del barri de Molins.

Informa: C.Sánchez