Mynorix signa un acord de 66 milions d'euros per comercialitzar el seu fàrmac a la Xina

L’empresa mataronina Minoryx desenvoluparà i comercialitzarà a la Xina a través de l’empresa xinesa Sperogenix Therapeutics el fàrmac que estan desenvolupant per tractar l’adrenoleucodistròfia. Aquest és l’acord al que han arribat la companyia mataronina i la farmacèutica asiàtica, que tindrà el mercat xinès en exclusiva per distribuir el medicament. A canvi, Minoryx rebrà 66 milions d’euros en diversos pagaments i també un percentatge de les vendes del fàrmac a la Xina. El CEO de Minoryx, Marc Martinell, valora molt positivament l’acord sobretot per la reputació de Sperogenix. Tot i tractar-se d’una empresa fundada l’any passat, Martinell explica que els creadors de la companyia són experts en el mercat xinès de medicaments per a malalties minoritàries. Un sector que encara es troba poc desenvolupat.

El fàrmac que estan desenvolupant des de Minoryx és el MIN-102, que quan es comercialitzi adoptarà el nom genèric de “leriglitazona”. Aquest medicament ha de servir com tractament per l’adrenoleucodistròfia, una malaltia minoritària que afecta al sistema nerviós de manera crònica (AMN) o aguda (cALD). A més, segons els estudis que estan realitzant també podria servir com a tractament d’una altra malaltia minoritària, l’atàxia de Friedrich. 

Des de Minoryx preveuen tenir durant els propers mesos els resultats dels tres estudis que estan realitzant per saber si és viable l’ús de la leriglitazona com a tractament per l’adrenoleucodistròfia i l’atàxia de Friedrich. També estan investigant si el fàrmac pot aplicar-se en d’altres malalties. 

Informa: S.Ruiz