Milers de treballadors no essencials tornen a la feina

confinament

Avui dilluns de Pasqua és festiu a Catalunya però, a la resta de l’estat és dia laborable i comença el període de desconfinament decretat pel govern espanyol. Demà la mesura es posarà en marxa a Catalunya coincidint amb el final dels dies festius de la Setmana Santa. Tot i que es manté l’estat d’alarma a tot l’estat fins el proper 26 d’abril, els sectors econòmics no essencials com la indústria i bona part del de la construcció tornen a l’activitat, a l’escenari previ al 30 de març. El Ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha remarcat que s’extremaran les mesures de seguretat. Així, avui i demà es reparteixen mascaretes en punts amb més aglomeració com els transports públics.

Com dèiem, aquest desconfinament progressiu es posarà en marxa demà a Catalunya. El President de la Generalitat, Quim Torra, ha manifestat la seva oposició a la mesura, d’acord amb les recomanacions dels experts. Entén que un segon confinament per un altre pic de la covid-19 seria “fatal”. El govern català demana responsabilitat demà tant a la ciutadania com als empresaris. D’una banda, es demana extremar la seguretat personal de distancia d’1,5 metres, la higiene de mans i portar la boca i el nas tapats. Per part de l’empresa, es vol potenciar la flexibilitat, les reduccions de jornada i el teletreball. Tot amb l’objectiu d’evitar aglomeracions a l’espai públic i a la feina. 

Amb tot, respecte a la fi del procés de confinament,  el govern de la Generalitat ha impulsat un paquet de noves mesures de cara a la tornada a la feina de demà que es detellaran durant el dia d'avui

Informa: O.Debat