Milers de pantalles de protecció ideades i produïdes a Mataró

La iniciativa d’una infermera de l’Hospital de Mataró aconsegueix fabricar més de 8700 pantalles protectores contra el coronavirus. Davant la falta de material de protecció, la infermera Marta Jiménez va idear la construcció de pantalles protectores, que suplissin mascareta i ulleres, per proveir als sanitaris. El primer prototip el va elaborar amb un portafolis, però amb la col·laboració, primer de veïns, i després d’empreses del territori, de seguida va poder fer un pas més i seriar la producció. Les pimeres 500 mascaretes es van enviar a l’Hospital de Mataró i després es van anar repartint també per altres sectors professionals de caràcter essencial. La iniciativa de seguida es va fer viral a través de les xarxes socials. El motor del projecte és que tothom pugui estar protegit.

Es tracta d’un procés de fabricació accessible i és per això que a banda de la producció que s’està fent des de Mataró, en altres punts de l’estat s’està replicant el mateix sistema a partir d’un vídeo que s’ha compartit a internet. A més, des de la ciutat s’estan enviant pantalles a on es necessiten. De moment ja n’han fet arribar al País Basc, Sòria i Alacant.

Una de les particularitats de la producció de pantalles és que s’estan fent a mida de les necessitats de qui les ha de portar, ja siguin sanitaris, policies, persones amb ulleres o sense. Ara mateix s’estan fent una cinquantena de pantalles amb unes característiques específiques que han sol·licitat des de l’Hospital de Bellvitge.