Mig centenar d’informadors sensibilitzen la ciutadania per fer front a la Covid-19

L'Ajuntament de Mataró ha posat en marxa cinc programes per sensibilitzar a la ciutadania per prevenir la transmissió de la Covid-19 a la ciutat. Es tracta de cinc equips diferents formats per gairebé mig centenar d'informadors contractats als quals se'ls hi ha d'afegir altres persones voluntàries que hi donen suport. Aquests equips actuen a l'espai públic en diferents horaris i punts de la ciutat reforçant amb consells les mesures de prevenció per lluitar contra el coronavirus.
Un primer grup són els informadors de platges. L'equip consta de 30 persones que fins al 13 de setembre, s'organitzen per torns per realitzar tasques d'informació, supervisen l'accés i els aforaments a les platges i recorden als banyistes les mesures de distància social i seguretat que cal mantenir.

El segon programa el duen a terme els agents per la convivència. Aquest compta amb 4 mediadors, integrats en dos equips que treballen de dimecres a dissabte i principalment en horari de vespre-nit Treballen a l'espai públic sobretot als barris de Rocafonda i Cerdanyola com a eina de prevenció i gestió dels conflictes, i amb l'objectiu d'afavorir la convivència i la cohesió social. Una de les seves funcions és informar dels seus drets i deures a la ciutadania i, en el moment actual, de la importància de respectar les normes de prevenció de la COVID-19. El programa s'allargarà com a mínim fins a finals de setembre.

La tercera pota del programa la formen les dinamitzadores cíviques per a l'emancipació juvenil. L'equip està format per dues persones que treballen a favor de la integració dels nois i noies migrats que han arribat al municipi sense referents familiars. Igual que en el cas dels agents per a la convivència, han incorporat a les seves funcions recordar la importància de respectar les normes de prevenció de la COVID-19 com a protecció de la mateixa salut i la de la resta de persones.
Un quart àmbit són els informadors d'oci nocturn. Creu Roja, per encàrrec de la Generalitat, duu a terme a diferents municipis catalans (entre ells Mataró) una campanya de sensibilització específica per a joves en espais d'oci i horari principalment nocturn, amb l'objectiu de treballar els consells de prevenció enfront de la transmissió de la COVID-19, i especialment l'ús adequat de les mascaretes.

Per últim hi ha els informadors cívics en l'àmbit de la salut. Aquest programa es duu a terme amb personal contractat pel Centre de Formació i Prevenció a més de voluntaris. Realitzen la seva tasca principalment en parcs i places i al front marítim. Un cop més, recorden les eines de prevenció de la COVID-19 i insisteixen sobretot en la necessitat de complir amb la distància social i l'ús de mascaretes.

 

Informa: Ll.Arcal