Mesures preventives per evitar i combatre les plagues durant aquest estiu

A mesura que pugen les temperatures tornen les plagues a Catalunya, en la seva majoria plagues d'insectes com; el mosquit tigre, les paneroles, la vespa asiàtica, la mosca negra i els xinxes, però també les de mamífers com les rates i ratolins. L'Associació d'empreses de Control de Plagues de Catalunya (ADEPAP), ha explicat una sèrie de mesures per prevenir i combatre plagues.

Entre les mesures preventives destaquen: la neteja i manteniment de tot el sistema de canonades i del clavegueram, evitar les acumulacions d'aigua tant en petites com en grans quantitats i d'aquesta manera evitar la proliferació dels mosquits, alhora que es desaconsella l'ús d'insecticides domèstics perquè pot traslladar la plaga a altres llocs. En el cas de les xinxes durant aquesta època turística és important inspeccionar les maletes al retorn i rentar bé la roba, ja que aquests insectes poden haver entrat en contacte amb l'equipatge als hotels o aeroport.

Quan es tracta de combatre plagues sempre és millor contactar amb professionals, ja que els productes domèstics no són del tot efectius i poden ser contraproduents per a la salut. Es preveu que el nombre de plagues, especialment de mosquits, augmenti al final d'aquest estiu a causa de la gran quantitat de pluja de la primavera, això sumat amb les altes temperatures creen un ambient òptim per a la proliferació dels insectes que depenen de l'aigua.

Informa: M.Rodríguez/M.Gómez