Mesures per combatre l'augment de la inseguretat

El regidor de Serveis Centrals, Juan Carlos Jerez, afirma que la inseguretat no és només una sensació, sinó que les dades indiquen que han augmentat els delictes arreu de l’Estat i Mataró no és una excepció. Per això, Jerez explica que l’Ajuntament està optimitzant recursos per donar resposta a temes urgents, entre els que destaca la inseguretat. Des d’aquest cap de setmana hi ha més presencia policial al barri de Cerdanyola i Rocafonda-El Palau. Una mesura d’entre les diverses que ha anunciat l’Ajuntament per augmentar la seguretat d’aquets barris. 

A falta del primer balanç, Jerez assegura que es volen preservar dues zones del territori, en aquest cas Rocafonda – el Palau i Cerdanyola, amb una patrulla constant. A més, es vol que sigui una patrulla de proximitat per saber què passa als barris i, de pas, treballar amb la comunitat. 

Sobre les demandes dels veïns, concretament la de l’associació de Veïns de Rocafonda, que demana un pla comunitari, serveis socials específics i educadors de carrers, el regidor de Serveis Centrals assegura que s’està treballant en un pla integral pel barri de Rocafonda- El Palau en un mig i llarg termini. De la mateixa manera que ja existeix un pla integral pel barri de Cerdanyola, amb la intenció de donar resposta a les necessitats d’aquest indret. Hi haurà temps, diu Jerez, d’escoltar propostes que ajudin a analitzar la situació i trobar més solucions.

Per tractar l’augment de la inseguretat, Jerez ha anunciat que s’espera celebrar una Junta Local de Seguretat, prevista pel proper 30 de gener, en la què s’espera la presència del Conseller d’Interior Miquel Buch i que ha de servir perquè els diferents cossos de seguretat analitzin i comparteixin quina és la situació actual.

M.Rodríguez