Merchán: "La crisi social de la pandèmia està afectant especialment a les dones"

La regidora d'Igualtat, Feminisme i LGTBI Marisa Merchan destaca la importància de visibilitzar les desigualtats entre gèneres i reivindicar els drets de la dona com a eina d'empoderament

La regidora d'Igualtat, Feminisme i LGTBI Marisa Merchán destaca la importància de visibilitzar les desigualtats entre gèneres i reivindicar els drets de la dona com a eina d'empoderament. En una entrevista feta al programa d'aquesta casa El Mirador, Merchán ha volgut posar de manifest l'impacte que ha tingut la pandèmia en la situació de les dones. Explica que pel que fa a crisi sanitària, la presència més gran de les dones en l'àmbit de les cures les ha posat molt més en primera línia. De la mateixa manera que s'ha pogut visibilitzar la precarietat salarial i contractual de moltes d'aquestes dones que treballen en l'àmbit de les cures. Pel que fa a la crisi social que deixa la pandèmia afirma que aquesta, de la que encara no coneixem el seu abast total, està afectant de forma més profunda a les dones, tant pel que fa a ERTO com a xifres d'atur.

Afirma que la siutació de desigualtat i discriminació de gènere no afecta a totes les dones, però si a una part molt important d'elles. En aquest sentit destaca conceptes com sororitat, la solidaritat entre dones per lluitar plegades i reivindicar la igualtat i l'interseccionalisme, la capacitat d'entendre la realitat de les dones que conformen la nostra societat és molt diversa i que són totes aquestes realitats les que s'han d'igualar per aconseguir la igualtat absoluta entre gèneres.

Finalment Merchán ha insistit, en el fet que tot i la importància de la jornada, cal seguir treballant per la igualtat els 365 dies de l'any.

Informa: A.Gual