Menys atencions al SIAD i el SAI durant el confinament

Els dies de confinament s'acumulen i estar a casa permanentment podria provocar situacions violentes. Per detectar i actuar en cas de violència de gènere durant la crisi del coronavirus, el Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i el Servei d'Atenció Integral (SAI) al col·lectiu LGTBI segueixen actius. Ho fan però, a través de correu electrònic i contestant les trucades a un número de telèfon mòbil determinat.

Les xifres que facilita l'Ajuntament però, determinen que les atencions registrades durant el mes de març són lleugerament inferiors a les dels mesos de gener i febrer.

Des que es va decretar l'estat d'alarma les oficines són tancades però no per això es presta menys atenció a les víctimes. De fet, des de l'Institut Català de les Dones (ICD) es va iniciar fa setmanes la campanya "Establiment segur contra la violència masclista", que incentiva als establiments a actuar en nom de la persona que pateix violència de gènere al seu domicili o els seus fills. És per això que la campanya té un missatge molt clar: "truquem per tu", diu l'eslògan, "no estàs sola". Les farmàcies de la ciutat han donat suport a aquesta campanya. Ja l'octubre de 2019 van signar un acord de col·laboració per ser transmissors de bones pràctiques i d'informació de valor pels mataronins.

Informa: M.Gómez