Mataró s’adhereix a una campanya per incrementar el reciclatge de vidre

La impulsa Ecovidrio i s’adreça principalment a l’hostaleria. La recollida selectiva de vidre es troba en bons nivells a Catalunya, però des de l’entitat es vol arribar al 100%

Mataró se suma a la campanya “Moviment Banderes Verdes” de l’entitat sense ànim de lucre Ecovidrio. Una acció que s’ha presentat aquest matí a la capital maresmenca. A través d’aquesta campanya es vol fer créixer el percentatge de recollida selectiva de vidre en els 23 municipis catalans que formen part del projecte i s’encara principalment cap a l’hostaleria. Un sector que és el responsable del 50% dels residus de vidre que es generen en l’actualitat. A través d’aquesta campanya, segons explica el regidor de Sostenibilitat i Transició Ecològica, Xesco Gomar, qes vol mentalitzar a la societat de la importància de la recollida selectiva. En aquest sentit assegura que Mataró sempre donarà suport a iniciatives com la presentada avui que ajudin a augmentar els percentatges de reciclatge.

L'important és el civisme i que ens mentalitzem que la recollida de residus comença a casa nostra i, evidentment, l'administració pública té una responsabilitat que no pot eludir i per això ha de destinar més recursos.

La recollida selectiva de vidre a Catalunya, segons expliquen des d’Ecovidrio, es troba en uns bons nivells. Segons la gerent de la delegació catalana de l’entitat, Silvia Mayo, a Catalunya prop d’un 70% dels envasos de vidre són reciclats. A més, és la cinquena comunitat autònoma que més reutilitza aquest tipus de material. Tot i aquestes bones xifres, Mayo creu que és important no relaxar-se. És per això que a través de la campanya es fan visites a establiments de restauració per assessorar-los i cedir-los cubells de vidre si és necessari. L’objectiu és reciclar el 100% del vidre. Per aconseguir-ho, un dels aspectes innovadors de la campanya és un sistema per facilitar als hostalers abocar el vidre als contenidors de reciclatge. 

Podem dir que ho fem prou bé, però no podem abaixar la guàrdia. Ens interessa l'hostaleria perquè genera el 50% dels residus d'envasos de vidre d'un sol ús, la seva col·laboració és clau.

Els dos municipis dels 23 que hi participen que més vidre hagi reciclat durant aquest estiu se’ls guardonarà amb una bandera verda.