Mataró registra a l’abril el descens d’atur més pronunciat del 2023

Actualment hi ha 7.171 aturats a la capital del Maresme. Aquestes dades, situen Mataró com la tercera ciutat de més de 50.000 habitants de la província amb la taxa d’atur més alta, només per darrere de Manresa i Santa Coloma de Gramenet.

Fotografia: gràfic de l'atur registrat a Mataró el passat mes d'abril (tvmataró)

Després d’arrancar el 2023 amb un repunt significatiu de l’atur a Mataró amb gairebé 7.500 persones figurant a les llistes de desocupació, aquest passat abril la ciutat ha registrat el descens més pronunciat des de principi d’any. Actualment, la capital del Maresme té 7.171 aturats, el que suposa un 11,56%. Això significa que respecte el març, 214 persones han trobat feina. La disminució de treballadors a l’atur encara és més pronunciada si es compara amb l’abril del 2022. En aquest cas, són 602 desocupats menys. Malgrat aquest descens experimentat, Mataró se situa com el tercer municipi de més de 50.000 habitants de la província de Barcelona amb la taxa més elevada, només per darrere de Manresa i Santa Coloma de Gramenet.

Pel que fa a la comarca, també es confirma la tendència a la baixa. Aquest abril són 20.853 les persones desocupades, el que equival a un 9,46%. A escala maresmenca doncs, aquest darrer mes també haurà estat el que haurà registrat un atur inferior des que va començar l’any. Respecte al gener, hi ha 1.107 desocupats menys. Segons un informe difós pel Consell Comarcal del Maresme, més de la meitat de les persones que no troben feina actualment són dones. Un patró que es repeteix a la província de Barcelona i també al conjunt de Catalunya.

De fet, respecte a les dades que afecten tota Catalunya, l’abril s’ha tancat amb 338.795 persones apuntades a les llistes de desocupats i l’atur situat al 8,77%.