Mataró millora la seguretat dels centres educatius

S'han instal·lat portes blindades, millores en les alarmes o panys electrònics en alguns centres, com els instituts escola Àngela Bransuela i Mar Mediterrània, per evitar robatoris

Fotografia: Mataró Audiovisual

En marxa les obres per reforçar la seguretat dels centres educatius de Mataró. Uns treballs que han començat ja en diverses escoles i instituts de la ciutat amb l'objectiu d'evitar que es produeixin robatoris. Aquesta millora de la seguretat arriba després de les diverses onades de robatoris que han patit durant l'últim any i mig als centres educatius de la ciutat. En aquests furts, principalment, els lladres es van emportar portàtils, tauletes i altres dispositius informàtics. Després de l'última onada, que va afectar especialment als instituts escola Àngela Bransuela i Mar Mediterrània, l'Ajuntament va anunciar una partida de 200mil euros addicionals per reforçar la seguretat de les escoles i instituts de la ciutat.

Els IE Àngela Bransuela i Mar Mediterrània ara i anteriorment l'Escola Camí del Cros o a l'Escola Vista Alegre són alguns dels centres on ja s'han portat a terme les millores de seguretat. Entre d'altres, s'han instal·lat portes blindades reixes o panys electrònics per facilitar l'accés a la policia i s'ha millorat el sistema d'alarmes. L'objectiu, segons ha explicat el regidor d'Educació Miquel Àngel Vadell, és prevenir robatoris d'ara endavant, sobretot en mesos crítics com les vacances d'estiu.

Les mesures adoptades s'han pres després d'una avaluació conjunta feta per part dels centres, Educació, Serveis Territorials, Policia Local i Mossos d'Esquadra. Després d'una reunió i diverses visites als centres es van identificar els punts per on es podia accedir als edificis. Aquests punts són els que ara s'han començat a corregir.

Els treballs realitzats a l'IE Mar Mediterrània i Àngela Bransuela han tingut un cost total de poc més de 50 mil euros, 20 mil dels quals els ha aportat la Generalitat.

 

Informa: S.Ruiz